Учасник проєкту «Поле» розповів про оборону Луганщини

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Учасник проєкту «Поле» розповів про оборону Луганщини
Учасник проєкту «Поле» розповів про оборону Луганщини
Пресслужба Нового каналу

Прикордонник з Хмельницького, який захищав Україну з першого дня великої війни, знявся у проєкті «Поле».

Читайте такожВолодимир Дантес поділився порадами, як легко перейти на українську мову
Кожного зі 100 учасників «Поля» шукали за кордоном, адже підготовка та зйомки квіз-шоу проходили в Нідерландах. Тому серед українців, які знялися в проєкті, – ті, хто вибиралися з окупації, або ж ті, хто проходять реабілітацію. Учасники за лаштунками зйомок «Поля» ділилися нелегкими історіями, від яких на очі навертаються сльози. І їхня сила духу вражає! 

Серед учасників сьогоднішнього випуску «Поля» ви побачите Сергія Галгана. Вмикайте Новий канал о 20:00 і дізнавайтеся, чи зможе він наблизитися до фіналу. А поки ділимося історією незламного 31-річного військового.

За освітою я прикордонник. До повномасштабного вторгнення присвятив 14 років Державній прикордонній службі. Служив у Луганському прикордонному загоні на кордоні з росією. Після закінчення контракту наприкінці червня 2021 року звільнився. Спочатку пішов у відпустку, потім планував спробувати себе в інших сферах, – каже Сергій Галган. – Однак у перший день війни близько 4:00 отримав повідомлення від багатьох друзів, що росіяни пішли в наступ. Близько 11:00 я вже був у військкоматі в Хмельницькому, звідки сам родом. А 25 лютого (2022 року. – Прим. ред.) розпочав службу в ЗСУ.

Сергій взяв участь у формуванні 19-го окремого стрілецького батальйону та обіймав посаду заступника командира батальйону. До 25 квітня 2022 року він проходив службу в Хмельницькому.

Після цього мене перевели до одного з міст Львівщини. Там також розпочалося створення нового підрозділу, в якому я служив на посаді начальника штабу. Від моменту формування до 19 травня 2022-го ми знаходилися в цьому місті. Потім мене відправили на Луганщину. Під час служби перебував у Золотому, Гірському, під Сєвєродонецьком і Лисичанськом. Ми воювали, чим могли. Зупиняли ворога людським ресурсом. Мені вдалося протриматися чотири місяці, – ділиться військовий. – 7 липня 2022 року отримав поранення під час мінометного обстрілу. Спочатку проходив лікування в Україні, а згодом мене відправили на реабілітацію в Нідерланди. Тут намагаюся врятувати ногу, щоб її не ампутували.

Учасник проєкту «Поле» розповів про оборону Луганщини / Пресслужба Нового каналу

Читайте такожЗірка серіалу «Будиночок на щастя» Даша Петрожицька розповіла про творчі амбіції
Сергій дізнався про можливість взяти участь у шоу Нового каналу з групи української діаспори в соцмережах.

Ми з другом, який також проходить лікування в Нідерландах, вирішили зареєструватися. І так спробувати виграти головний грошовий приз, аби віддати його на потреби побратимів у ЗСУ. А для себе нічого й не хочеться. Головне – щоб закінчилася війна, тоді все буде добре, – додає учасник «Поля».

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK